۱۰۸۹
۴۰۱
سرندیپیتی‌ها: زبان و دیوانگی [یافته‌های ناجسته]

سرندیپیتی‌ها: زبان و دیوانگی [یافته‌های ناجسته]

پدیدآور: اومبرتو اکو ناشر: افرازتاریخ چاپ: ۱۳۹۵مترجم: سپیده شکری‌پور، آرش حسن‌پورمکان چاپ: تهرانتیراژ: ۵۰۰شابک: 9ـ196ـ326ـ600ـ978 تعداد صفحات: ۱۶۰

خلاصه

«سرندپیتی‌ها» برای آنان که می‌خواهند به شکل اجمالی ولی گسترده با مفاهیمی چون اسطوره، دین، اخلاق، فلسفه، تاریخ، علم و... آشنا شوند اثری جامع به شمار می‌رود.

معرفی کتاب

برای دیدن بخشی از صفحات کتاب، لینک فایل پی دی اف (pdf) را ببینید.

 

«سرندپیتی‌ها» برای آنان که می‌خواهند به شکل اجمالی ولی گسترده با مفاهیمی چون اسطوره، دین، اخلاق، فلسفه، تاریخ، علم و... آشنا شوند اثری جامع به شمار می‌رود.

این کتاب یکی از آثار اومبرتو اکو، نویسنده نامدار به شمار می‌رود، «زبان و دیوانگی» هم عنوان دوم این کتاب است. «سرندیپیتی‌ها» هم مانند اغلب آثار اکو نگاهی تحلیلی، فلسفی و تاریخی از وضعیت اندیشه بشری دارد. با وجود آنکه این کتاب بسیار کم‌حجم است، اما وقتی آن را می‌خوانیم انگار تاریخ زبان بشری را به شکل جامع مطالعه کرده‌ایم. اکو در این کتاب آنچه از تجربیاتش نسبت به بشر داشته را مکتوب کرده است. اطلاعات این کتاب تا اندازه‌ای جامع و کیفی است که وقتی خواننده آن را به پایان می‌برد، به‌مثابه این است که به اندازه یک کتابخانه کتاب خوانده است؛ چون این اثر به موضوعی واحد اشاره ندارد و مفاهیم مختلف بشری را در‌بر‌گرفته است.

«سرندیپیتی‌ها» در مجموع مشتمل بر پنج فصل است. در فصل اول اکو به مسئله دروغ و قدرت‌های این پدیده اشاره می‌کند و در فصل‌های بعد به شکل‌گیری زبان می‌پردازد. پرداختن به تفکر فرماسونیسم و بررسی این نکته که اصلا چنین تفکری از کجا و چطور نشئت گرفته نیز عناوین فصل‌های دیگر این کتاب را تشکیل می‌دهند. وقتی این کتاب منتشر می‌شود، به دست هیتلر می‌رسد و او با خواندن این کتاب تفکراتی را که درباره راه انداختن جنگ جهانی دوم دارد در خود تقویت می‌کند. هرچند مخاطبی که به خواندن این کتاب می‌پردازد ضرورت دارد پیش‌زمینه‌هایی نسبت به مباحثی که در این کتاب مطرح شده داشته باشد. با این‌ حال آن دسته از مخاطبان کتابخوانی هم که به آن شکلی که باید نسبت به تاریخ، فرهنگ، اسطوره، دین و... اطلاعاتی ندارند می‌توانند به مدد کدهایی که اکو در طول کتاب ارائه می‌کند و همچنین از طریق پانویس‌هایی که در ذیل هر صفحه وجود دارد، به‌خوبی پیام نویسنده را دریافت کنند.

در بخش دوم کتاب می‌خوانیم: «تمدن‌های یونانی و رومی از باب مقولۀ کثرت زبانی نگران نبوده و دغدغه‌ای نداشته‌اند. این بی‌تفاوتی عمدتاً کاربردی و سیاسی بود: نخست کونیه یونانی و سپس لاتین امپراتوری هر دو نظام‌های ارتباطی، جهانی و رضایت‌بخش را به وجود آوردند که از حوزۀ مدیترانه تا جزایر بریتانیا گسترده بود. بعدها این مردمان که زبان قانون را نیز ابداع کردند، ساختار زبانی خویش را ساختاری بر مبنای خرد انسانی تشخیص دادند: بشر یونانی با زبان سخن می‌گوید؛ و دیگران بربرند، همان‌هایی که بنا بر معنای لغوی این واژه با لکنت سخن می‌گویند و زبان ندارند». (ص 47)

فهرست مطالب کتاب:

1. نیروی دروغ

2. زبان‌ها در بهشت

3. از مارکوپلو تا لایب‌نیتز: داستان‌هایی از کج‌فهمی‌های روشنگرانه

4. زبان بومیان استرالیا

5. زبان‌شناسی جوزف دو مستر

نظر شما ۰ نظر

نظری یافت نشد.

پربازدید ها بیشتر ...

بازخوانی انتقادی سیاست‌گذاری‌های آموزشی در ایران معاصر

بازخوانی انتقادی سیاست‌گذاری‌های آموزشی در ایران معاصر

سیدجواد میری، مهرنوش خرمی‌نژاد

ضروری است که فهم ما از جایگاه آموزش و پرورش به صورت بنیادی و از منظر ارزش‌گذاری اجتماعی تغییر کند؛ ز

خط و نوشتار

خط و نوشتار

اندرو رابینسون

خط، هنر تثبیت ذهنیات است. خط را می‌توان بزرگ‌ترین اختراع بشر دانست. به کمک این اختراع، تاریخ تمدن بش

منابع مشابه

زبان‌شناسی فرهنگی: مفهوم‌سازی‌های فرهنگی و زبان

زبان‌شناسی فرهنگی: مفهوم‌سازی‌های فرهنگی و زبان

فرزاد شریفیان

این کتاب، ترجمه‌ای از کتاب «زبان‌شناسی فرهنگی» نوشتۀ فرزاد شریفیان ـ دارای کرسی استادی زبان‌شناسی فر

ترجمه و دیدگاه‌های پسا ـ استعماری

ترجمه و دیدگاه‌های پسا ـ استعماری

سوزان باسنت ـ هریش تریودی ـ ماریا تیما کزکو ـ تجاسوینی نیرانجانا

یکی از جلوه‌های پویایی ترجمه، حیات ققنوس‌وار آن در دوره‌های مختلف تاریخ بشری است. دورۀ پسا ـ استعمار