۴۵۴
۱۷۵
100 اثر موزه‌ای ایران

100 اثر موزه‌ای ایران

پدیدآور: نسیم محمدی زیرنظر آرش نورآقایی ناشر: اگرتاریخ چاپ: ۱۴۰۱مکان چاپ: تهرانتیراژ: ۱۰۰۰شابک: 4ـ43ـ7695ـ622ـ978 تعداد صفحات: ۲۵۴

خلاصه

در این کتاب کوشیده شده دلایل جذابیت سفر به ایران در قالب میراث ملموس موزه‌ای در حد امکان معرفی شود. همچنین کوشیده شده متن‌ها چه از لحاظ نگارش، چه به لحاظ توچه به کلیدواژه‌ها و چه از لحاظ کوتاه‌بودن برای استفاده در شبکه‌های اجتماعی، منطبق با استانداردهای تولید محتوای کارآمد و به‌روز باشد.

معرفی کتاب

برای دیدن بخشی از صفحات کتاب، لینک فایل پی دی اف (pdf) را ببینید.

 

تولید محتوا و بازاریابی مبتنی بر محتوا امروزه یکی از اساسی‌ترین نیازهای بازاریابی در بیشتر فعالیت‌های اقتصادی قلمداد می‌شود. در همین راستا در صنعت گردشگری نیز تولید محتوا چه به صورت متن و چه به صورت صوت، تصویر، عکس، واقعیت افزوده، واقعیت مجازی و ... از اهمیت بسیاری برخوردار است. بنا بر گفتۀ گردشگران یا علاقمندان به سفر در ایران، چنین می‌توان برداشت کرد که ایران چند ویژگی دارد: کنجکاوی‌برانگیز است، ناشناخته و تا حدودی بکر است، کشوری باستانی با فرهنگی غنی است، سهم بسزایی در پیشرفت تمدن دارد، از لحاظ آمار میراث جهانی فرهنگی ثبت‌شده در فهرست سازمان یونسکو در ردۀ دهم قرار دارد و .... .

اگر معیار ارزش‌گذاری اشیاء یا پدیده‌ها را قدمت و اصالت آنها درنظر بگیریم، شاید ارزشمندترین آثار هر شهر یا کشور را در موزه‌های آن بتوان یافت. حتی اگر کسی بخواهد معیار ارزش‌گذاری را موارد دیگری مانند ارزش فرهنگی، هنری یا ارزش مادی در نظر بگیرد، باز هم باید خود را در سالن موزه‌ها ببیند. اما آثار موزه‌ای افزون بر ارزشی که از جنبه‌های گوناگون دارند، با مفاهیم مدرن هم در ارتباط‌اند. در این کتاب که به معرفی صد اثر موزه‌ای ایران اختصاص یافته، هر اثر روایت‌گر فرهنگ، هنر، باورها، آداب و وقایع دورۀ خود است. بنابراین در این کتاب اشیاء نمایندۀ دورۀ تاریخی خود هستند. فقط از خود نمی‌گویند، بلکه سیری از رویدادها را نیز روایت می‌کنند. بنابراین این کتاب مجموعه‌ای از آثار موزه‌ای موجود در موزه‌های داخل ایران را به همراه ویژگی‌های دورۀ تاریخی خود معرفی می‌کند.

در این کتاب کوشیده شده دلایل جذابیت سفر به ایران در قالب میراث ملموس موزه‌ای در حد امکان معرفی شود. همچنین کوشیده شده متن‌ها چه از لحاظ نگارش، چه به لحاظ توچه به کلیدواژه‌ها و چه از لحاظ کوتاه‌بودن برای استفاده در شبکه‌های اجتماعی، منطبق با استانداردهای تولید محتوای کارآمد و به‌روز باشد.

ساختار کتاب سه فصل دارد که شامل آثار دوران ایران باستان از قدیمی‌ترین آثار سنگی تا دورۀ ساسانی، آثار سده‌های میانه از ورود اسلام به ایران تا پایان دورۀ صفوی و آثار دورۀ معاصر از حکومت قاجارها تا امروز می‌شود. هر فصل شامل چند بخش است که بر اساس نام حکومت‌ها یا عنوانی که باستان‌شناسان برای آن در نظر گرفته‌اند، مشخص شده است. هر سه فصل کتاب به وسیلۀ صفحه‌های ورودی تفکیک شده‌اند و بخش‌های هر فصل نیز با صفحه‌های ورودی خاکی‌رنگ قابل تشخیص هستند. در صفحه‌های ورودی اطلاعات مختصری از محتوای فصل یا بخش به همراه توضیح کوتاه آورده شده است. همچنین کوشیده شده ترتیب تاریخی افزون بر دوره‌ها و سلسله‌ها، در چینش آثار نیز رعایت شود؛ بنابراین نخستین اثر معرفی‌شده از نظر زمانی قدیمی‌تر و آخرین اثر جدیدتر است.

برای انتخاب آثار، بیش از هر مورد دیگری، قدرت روایت‌گری آن اثر مدنظر قرار گرفته است؛ اثری که بتواند داستان یا ماجرایی را روایت کند. اما بی‌شک آثار معرفی‌شده در این کتاب هیچ‌گونه برتری نسبت به سایر آثار هم‌دورۀ خود ندارند. بنابراین انتخاب آثاری که بتواند راوی یک دورۀ تاریخی باشد، یکی از مراحل حساس و دشوار نگارش این کتاب بوده است.

فهرست مطالب کتاب:

* ایران باستان، روایت‌گران سرسخت

آثار پیش از تاریخ

آثار تمدن عیلام

آثار دورۀ هخامنشی

آثار دورۀ اشکانی

آثار دورۀ ساسانی

* سده‌های میانه، شاهکارهای دوبعدی

آثار سده‌های نخستین اسلام

آثار دوره‌های سلجوقی، ایلخانی و تیموری

آثار دورۀ صفوی

آثار دوره‌های افشار و زند

* دورۀ معاصر، جلوه‌های مدرن

آثار دورۀ قاجار

آثار دورۀ پهلوی

آثار دهه‌های اخیر

* منابع عکس و عکاسان

* نمایۀ اشخاص

* نمایۀ شهرها، کشورها و اماکن

* منابع

نظر شما ۰ نظر

نظری یافت نشد.

پربازدید ها بیشتر ...

ایل بختیاری در دورۀ قاجار

ایل بختیاری در دورۀ قاجار

آرش خازنی

موضوع این کتاب تأثیر متقابل حکومت و ایل در حاشیۀ ایران در دورۀ قاجار است. بررسی تاریخ اتحادیۀ ایلی ب

قفل‌های دست‌ساز آذربایجان

قفل‌های دست‌ساز آذربایجان

رحمان احمدی ملکی

از بین آثار فلزی، قفل به دلیل دارابودن نوعی رمز عملکرد و درون‌مایۀ رازگون، از اهمیت زیادی در حیطۀ تل