۳۳۳
۱۲۶
دلی که به درد آمده است: گفتگو با رضا فیاضی (تاریخ شفاهی یکصدسال تئاتر کودک و نوجوان ایران: گفتگو با پیشکسوتان تئاتر کودک و نوجوان)

دلی که به درد آمده است: گفتگو با رضا فیاضی (تاریخ شفاهی یکصدسال تئاتر کودک و نوجوان ایران: گفتگو با پیشکسوتان تئاتر کودک و نوجوان)

پدیدآور: داوود کیانیان به کوشش بنیاد نمایش کودک ناشر: ثالثتاریخ چاپ: ۱۴۰۰مکان چاپ: تهرانتیراژ: ۳۳۰شابک: 0ـ711ـ405ـ600ـ978تعداد صفحات: ۱۳۰

خلاصه

این کتاب دل‌گویه‌های هنرمند هم‌روزگار رضا فیاضی خوش‌مشرب و طنزپرداز جنوبی است. درددلی است از سر صداقت و صمیمیت که مخاطب را تا سطر آخر، کشان‌کشان با خود به عمق خاطراتی دلنشین می‌کشاند.

معرفی کتاب

برای دیدن بخشی از صفحات کتاب، لینک فایل پی دی اف (pdf) را ببینید.


پیشکسوتان عرصۀ هنر، در حقیقت باید نوعی ارتباط بین نسل‌های مختلف برقرار نمایند و با ثبت و ضبط تجربه‌های خود به نسل جوان و جویای هنرهای ناب کمک کنند. ایران مهد بالندۀ فرهنگ و هنری است که سهمی شایان در بنیان‌های تمدن بشری دارد و نمایاندن گوشه‌های پنهان هنر و فرهنگ این سرزمین و پهنۀ ایارن فرهنگی به همت و تلاش اساتید و سعی پیشکسوتان فراهم آمده که در راه اعتلایش از خود گذشته‌اند تا این شکوه فرهنگی را به جهانیان برسانند و این میسر نمی‌شود مگر با ثبت رویدادهای زندگی این هنرمندان.

دیرگاهی است نهضت کرامت هنرمندان آغاز شده و مراکز فرهنگی، هر کدام بنا به حوزۀ مسئولیت و میزان توانایی خویش، نکوداشت هنرآفرینان و خالقان هنر را در دستور کار قرار داده‌اند. در این میان خلأ کم‌توجهی به هنرمندان حوزۀ کودک بیش از پیش احساس می‌شد. بدیهی است که ذهن و ضمیر کودک همچون لوح سفید نانوشته‌ای آمادۀ پذیرش هر کنش و واکنشی است؛ بنابراین شخصیت انسان از کودکی شکل گرفته و با همان دیدگاه و اندیشه ترقی می‌یابد.

این کتاب دل‌گویه‌های هنرمند هم‌روزگار رضا فیاضی خوش‌مشرب و طنزپرداز جنوبی است. درددلی است از سر صداقت و صمیمیت که مخاطب را تا سطر آخر، کشان‌کشان با خود به عمق خاطراتی دلنشین می‌کشاند. این کتاب در قالب روایتی شیرین و خواندنی، پرده از رازهای سر به مهر و زندگی پرفرازونشیب این هنرمند طناز برمی‌دارد. همان چهرۀ جنوبی بشاش با لبخند نمکین و صدای گوش‌نواز که با نقش‌آفرینی‌های ماندگارش خاطرات بسیاری در اذهان ثبت کرده است. کودک بازیگوش و سرشار از جنب‌وجوش دیروز که در قامت هنرمندی تمام‌عیار در قاب قلب‌های مخاطبان جاودانه شده، امروز کودکان ایران را به امید فرداهای روشن بر سفرۀ شادیانه‌های دلپذیرش میزبان است.

هنرمندی همه‌فن‌حریف که شعر و نویسنده، مویی سفید کرده در رهگذر هزاررنگ و ساحت رؤیایی هنر بازیگری. ردپای عشق در تاروپود تک‌تک آثار این هنرمند جاری و ساری است؛ عشق به کودکان، عشق به آموختن و عشق به زندگی. از آثار شاخص کودکانۀ ایشان می‌توان «سفرهای فضایی آقای کوچول»، «ننه سرما» و «عصای کارگشا» را نام برد که در یادها به یادگار مانده است. با نمایش «هادی و هدی» مفاهیم دوستی و صمیمیت را به کودکان انتقال داد و با «زاغچۀ کنجکاو» در باغ خیال کودکان آشیانه ساخت؛ «لولوی آوازخوان» دیگر اثر فیاضی با شعر و آهنگ‌های ناب بر دل مخاطبانش نشست.

این کتاب یکی از بی‌شمار آثاری است که به زیور طبع آراسته شده تا تجربیات هنرمندانی از تبار آیینه و لبخند را به مخاطب ارزانی دارد. این کتاب در حقیقت یادنامۀ رضا فیاضی هنرمند است؛ ارج‌نامه‌ای برای سپاس از یک عمر هنرآفرینی این هنرمند پیشکسوت توانای بازیگری، نویسندۀ دغدغه‌مند و کارگردان خاطره‌های دوران کودکی کودکان ایران. فیاضی در کنار کار برای مخاطب بزرگسال، سال‌ها برای کودکان نوشته و برخی از پرمخاطب‌ترین کارهای کودکان و نوجوانان را به صحنه برده است. این کتاب شرح این بخش از فعالیت‌های فرهنگی رضا فیاضی است.

فهرست مطالب کتاب:

به نام تصویرگر هرچه زیبایی است

مقدمۀ پژوهشگاه سازمان اسناد و کتابخانۀ ملی جمهوری اسلامی ایران

مقدمۀ بنیاد نمایش کودک

دلی که به درد آمده است

تصاویر

نظر شما ۰ نظر

نظری یافت نشد.

پربازدید ها بیشتر ...

ره افسانه‌زدند؛ تبارشناسی آثار خلقیات‌نویسان ایرانی در پنجاه سال اخیر

ره افسانه‌زدند؛ تبارشناسی آثار خلقیات‌نویسان ایرانی در پنجاه سال اخیر

آرمین امیر

در این کتاب با بهره‌گیری از چارچوب مفهومی و روش ادوارد سعید در کتاب شرق‌شناسی به تبارشناسی مهم‌ترین

حکایت خرگرد و مدرسه: در نسبت مدرسۀ غیاثیه و بستر ظهورش

حکایت خرگرد و مدرسه: در نسبت مدرسۀ غیاثیه و بستر ظهورش

مهدی گلچین عارفی

این کتاب پیرامون معماری و تاریخچه مدرسه مبارکه غیاثیه در شهر خرگرد (خواف) در استان خراسان رضوی است.

منابع مشابه بیشتر ...

السیرة الفلسفیة و پاره‌ایی از دو اثر دیگر (به همراه مدخل ابوبکر رازی از دانشنامه فلسفۀ استنفورد به قلم پیتر آدامسون)

السیرة الفلسفیة و پاره‌ایی از دو اثر دیگر (به همراه مدخل ابوبکر رازی از دانشنامه فلسفۀ استنفورد به قلم پیتر آدامسون)

ابوبکر محمد بن زکریای رازی

ترجمۀ «السیرة الفلسفیة» نخستین بار در سال 1315 منتشر شد و پس از آن تا کنون چند نوبت انتشار یافته است

تاریخ روایی شاعران؛ دفتر دوم: شهریار

تاریخ روایی شاعران؛ دفتر دوم: شهریار

حسن مفاخری

«تاریخ روایی شاعران» در این دفتر به شاعری چون محمدحسین بهجت تبریزی متخلص به «شهریار» پرداخته است. ای