۲۰۷۸
۵۱۶
روشنایی‌های شهر؛ چاپلین به روایت چاپلین

روشنایی‌های شهر؛ چاپلین به روایت چاپلین

پدیدآور: چارلی چاپلین ناشر: علمی و فرهنگیتاریخ چاپ: ۱۳۹۵مترجم: علی‌اصغر بهرام‌بیگی مکان چاپ: تهرانتیراژ: ۱۰۰۰شابک: 8ـ265ـ436ـ600ـ978 تعداد صفحات: ۱۴+۵۰۰

خلاصه

چارلی چاپلين در این کتاب روايت زندگاني خود را از دوران كودكي و محيط خانوادگي آغاز مي‌كند، آن‌گاه شرح مي‌دهد كه چگونه به استعداد هنري خود پي برده و آن را به كمال رسانده است، سپس از ورود خود به عالم سينما مي‌گويد و ما را با خود تا قله شهرت و افتخار همراه مي‌برد.

معرفی کتاب

برای دیدن بخشی از صفحات کتاب، لینک فایل پی دی اف (pdf) را ببینید.

 

چارلی چاپلین در سال 1889 در لندن و در خانواده‌ای که پدر و مادر هر دو هنرپیشۀ تئاتر و موزیک‌هال بودند به دنیا آمد. قسمتی از دوران کودکی او با فقر و تنگدستی‌ای دردناک قرین بود و مدتی نیز به همراه مادر و برادر بزرگش سیدنی (بعدها مدیر و مباشر کارهای چارلی شد) در یک کارگاه و نوانخانه، واقع در محلۀ لامبث لندن زندگی می‌کردند. او سرانجام موفق شد در دستۀ تئاتر سیار «فرد کارتو» به عنوان هنرپیشۀ کمدی شغلی دست‌وپا کند و برای نمایش به شهرهای گوناگون آمریکا برود تا آنکه در لس‌آنجلس از او دعوت به عمل آمد که به شرکت تهیه‌کنندۀ فیلم‌های کمدی کی‌استون ملحق شود. در طول سال 1914 در آن شرکت، چارلی چاپلین تعدادی فیلم کوتاه تهیه کرد و به‌سرعت کارش آن اندازه مورد پسند و توجه قرار گرفت که توانست شرایط خود را برای ادامۀ همکاری به رؤسای شرکت بقبولاند. شخصیتی که او آفریده بود، آدم «ولگرد» خانه‌به‌دوش با کلاه و عصا و کفش بزرگ، برایش شهرت و محبوبیتی فراوان نصیب آورد.

بین سال‌های 1915 تا 1923 برای شرکت‌های فیلم‌برداری اسانه، میچوآل و فرست‌نشنال فیلم‌هایی ساخت تا زمانی که با همکاری داگلاس فربنکس شرکت یونایتدآرتییت را بنیان گذاشت و از آن پس همۀ اوقاتش را صرف فعالیت در آن شرکت کرد. فیلم‌های بلند او که با موفقیتی فوق‌العاده روبرو شدند، عبارت بودند از: پسربچه، جویندگان طلا، روشنایی‌های شهر، عصر جدید، دیکتاتور بزرگ و لایم‌لایت. با این حال شهرت و محبوبیت فوق‌العادۀ او در آغاز فعالیتش از برکت شیرین‌کاری‌ها و ابتکارات هنرمندان و جالبی به دست آمد که در فیلم‌های کمدی کوتاهش از خود بروز می‌داد.

چارلی چاپلین با اونا دختر یوجین اونیل ـ نمایش‌نامه‌نویس شهیر آمریکایی ـ ازدواج کرد و از او صاحب سه پسر و پنج دختر شد. در ضمن دو پسر هم از ازدواج نخستین خویش داشت. چارلی چاپلین که سال‌های واپسین زندگی‌اش را در سوئیس گذراند، فیلم «کنتس هنک‌کنگ» را در سال 1967 در استودیوی پاین‌وود لندن ساخت و در آوریل 1972 برای دریافت جایزۀ اسکار به آمریکا دعوت شد. در ژانویۀ سال 1975 نیز نشانی ممتاز همراه با عنوان «سِر» از طرف انگلستان به او اعطا شد. او در روز کریسمس سال 1977 در سوئیس زندگی را بدرود گفت.

چارلی چاپلين در این کتاب روايت زندگاني خود را از دوران كودكي و محيط خانوادگي آغاز مي‌كند، آن‌گاه شرح مي‌دهد كه چگونه به استعداد هنري خود پي برده و آن را به كمال رسانده است، سپس از ورود خود به عالم سينما مي‌گويد و ما را با خود تا قله شهرت و افتخار همراه مي‌برد. این کتاب در 31 فصل به رشتۀ تحریر درآمده و در پایان افزون بر تصاویر، راهنمای فیلم‌های چارلی چاپلین نیز آورده شده است.

نظر شما ۰ نظر

نظری یافت نشد.

پربازدید ها بیشتر ...

آیین های ایل شاهسون بغدادی

آیین های ایل شاهسون بغدادی

یعقوبعلی دارابی

در این کتاب ضمن معرفی ایل شاهسون بغدادی در گذر تاریخ، آیین‌های دینی و آداب و رسوم اجتماعی این ایل بر

زندگی‌نامه و خدمات علنی و فرهنگی محمدتقی‌ بهار (ملک‌الشعراء)

زندگی‌نامه و خدمات علنی و فرهنگی محمدتقی‌ بهار (ملک‌الشعراء)

جمعی از نویسندگان زیرنظر کاوه خورابه

بی‌شک در ساحت ادبیات و فرهنگ ایران معاصر، به‌ویژه در زمینۀ ارتباط با ادبیات کهن و پربار ما که بزرگان