
بصریسازی پژوهش: روش تحقیق در هنر و طراحی
خلاصه
هدف این کتاب راهنمایی دانشجویان تحصیلات تکمیلی هنر و طراحی در کار پژوهش است. این کتاب راهبردهای مناسب پژوهشهای هنر و طراحی را تشریح و ارزیابی میکند و میتواند به ادغام تجربۀ پژوهشی در کارهای عملی معاصر کمک کند و صلاحیت و رقابت حرفهای را افزایش دهد.معرفی کتاب
برای دیدن بخشی از صفحات کتاب، لینک فایل پی دی اف (pdf) را ببینید.
هدف این کتاب راهنمایی دانشجویان تحصیلات تکمیلی هنر و طراحی در کار پژوهش است. این کتاب راهبردهای مناسب پژوهشهای هنر و طراحی را تشریح و ارزیابی میکند و میتواند به ادغام تجربۀ پژوهشی در کارهای عملی معاصر کمک کند و صلاحیت و رقابت حرفهای را افزایش دهد.
این کتاب دربارۀ یادگیری است؛ یادگیری پژوهش. این نکته قبول عام یافته است که یادگیری در هنر و طراحی به روش تجربی انجام میشود. ما با کارکردن بهتر یاد میگیریم ـ با تجربۀ مستقیم موضوع و بازاندیشی دوبارۀ آن. ما با کار عملی، پژوهش و با تأمل در این هر دو آموزش میبینیم. این یادگیری فعال و بازاندیشانه رابطۀ پویایی میان کار عملی و پژوهش برقرار میکند. کار عملی پرسشهایی ایجاد میکند که نیازمند پژوهش است و متقابلاً پژوهش نیز بر کار عملی اثر میگذارد.
محتوای این کتاب از رابطۀ خلاق میان کار پژوهشی، کار عملی و تدریس در هنر و طراحی و دانش تجربی نویسندگان آن در این سه حوزه و تخصص پژوهشی آنها برگرفته شده است.
این کتاب «بصریسازی پژوهش» نام گرفته است. این عنوان اهمیت تفکر بصری و بصریسازی را در فرایند یادگیری هنر و طراحی نشان میدهد. نویسندگان از شیوههای یادگیری بصری/ تجربی استفاده کردهاند و خواننده را تشویق میکنند که هر جا توانستند مهارتهای بصری خود را برای درک تجربۀ پژوهش به کار برند.
ترتیب و ساختار کتاب مطابق فرایند عام پژوهش است که در بیشتر رشتهها به کار میرود: برنامهریزی و مقدمهچینی پژوهش، بررسی زمینۀ پژوهش، تعیین سؤالات پژوهش در زمینۀ مربوطه، تولید و گردآوری اطلاعات با استفاده از روشهای تحقیق، ارزیابی و تحلیل و تفسیر نتایج پژوهش و بالاخره انتقال یافتههای پژوهش. با این وجود کوشیده شده این فرایند عام از طریف بهکارگیری رویکردهای بصری با روشهای یادگیری هنر و طراحی آمیخته شود.
فهرست مطالب کتاب:
فهرست تصاویر
سابقۀ نویسندگان
به جای پیشگفتار: «آلیس در سرزمین عجایب»
سپاسنامه
مقدمه
1. برنامهریزی سفر: مقدمۀ پژوهش در هنر و طراحی
2. نقشهبرداری زمین: روشهای زمینهمندسازی پژوهش
3. جای خود را یافتن: تعیین جهت و ترسیم موقعیت پژوهش
4. گشتوگذار: پایهگذاری روش تحقیقهای مناسب
5. خواندن نقشه: روشهای ارزیابی و تحلیل
6. گزارش سفر: تأیید دانش جدید و انتقال نتایج پژوهش
پیوست 1: ردهبندی ملاکهای ارزیابی
پیوست 2: معیارهای ارزشیابی رساله دکتری
پیوست 3: تعریف «اصالت»
پیوست 4: پرتفلیوی مدارک دانشجویان تحصیلات تکمیلی (بر مبنای ردهبندی ملاکهای ارزیابی)
شرحنامه: واژگان مربوط به هنر و طراحی
پربازدید ها بیشتر ...

جستارهایی دربارۀ عقلانیت
جورجیو تونلی و دیگران به گزینش و ویرایش سیداحمد موسوی خوئینیبحث اصلی مقالات این کتاب دربارۀ معضلات عقلانیت مدرن و سپس نقد عقلانیت پستمدرن است.

مجلۀ فرهنگی هنری بخارا، سال بیستویکم، شمارۀ 123، فروردین و اردیبهشت 1397
جمعی از نویسندگان به سردبیری علی دهباشیبخارای نوروزی (شمارۀ ۱۲۳) با سرودۀ منتشرنشدهای از استاد شفیعی کدکنی و بخش ویژه استاد حسین گلگلاب ک
منابع مشابه بیشتر ...

تاریخ باغسازی: ریشهها و خاستگاهها
گروهی از نویسندگانایدههای نخستین در طراحی باغ و خاستگاههای اولیۀ آن موضوع اصلی مجموعه نوشتههایی است که در این کتاب

یادگاران؛ سوختهتر از داغتر، داغتر از سوخته
مهدی ستایشگراینکتاب شامل یادداشتهایی از نویسنده در ستایش افرادی چون مهدی اخوان ثالث، اسماعیل ادیب خوانساری، مح
نظری یافت نشد.