۲۲۳۰
۶۱۰
اویتا: سرگذشت واقعی اِوا پرون، بانوی اسطوره‌ای آرژانتین

اویتا: سرگذشت واقعی اِوا پرون، بانوی اسطوره‌ای آرژانتین

پدیدآور: نیکلاس فریزر و ماریسا ناوارو ناشر: چشمهتاریخ چاپ: ۱۳۹۵مترجم: علیرضا رفوگران مکان چاپ: تهرانتیراژ: ۷۰۰شابک: 2ـ117ـ229ـ600ـ978 تعداد صفحات: ۲۷۹

خلاصه

این کتاب که یکی از واقعی‌ترین روایت‌های زندگی اویتا به شمار می‌آید، افزون بر ارائۀ تاریخچه‌ای خواندنی از وضعیت سیاسی ـ اجتماعی آرژانتین و پیدایش شگفت‌انگیز و خودجوش جنبش پرونیسم، تلاشی است برای تمیزدادن اسطوره‌های قداست و گناهکاری از گوشت و پوست انسانی اِوا پرون‌، بانوی اول آرژانتین که او را بیشتر به لقب مهرآمیز «اِویتا» می‌شناسند.

معرفی کتاب

برای دیدن بخشی از صفحات کتاب، لینک فایل پی دی اف (pdf) را ببینید.

 

پیرامون شخصیت اِوا پرون، همسر خوان پرون ـ رییس‌جمهوری فقید آرژانتین ـ که او را به لقب مهرآمیز اِویت می‌شناسند، اسطوره‌های پیچیده‌ای شکل گرفته است که گرداگرد هیچ شخصیت تاریخی دیگر عصر مدرن وجود ندارد. زندگی و دست‌آوردهای او بس تکان‌دهنده‌اند؛ اما برای بسیاری از آرژانتینی‌ها، شکل‌های تخیلی بی‌شماری که به آنها داده‌اند واقعی‌ترند. آرژانتینی‌ها به طور غیرمعمول شیفتۀ تاریخ خودشان هستند. در آرژانتین حافظۀ تاریخی و نگارش آن فعالیتی بحث‌انگیز است؛ نگرش به عصرها و دوره‌ها غالباً در مناسبت با شخصیت‌هایی است که طرفداران‌شان ادعاهای چالش‌انگیز آنها را به شدت غلو می‌کنند. حتی خبرنگاری یا عادی‌ترین بحث‌های سیاسی هم تبدیل به نوعی تاریخ‌نگاری می‌شوند، هر حادثه‌ای رخ می‌دهد فوراً به الگوهای پذیرفته‌شدۀ تاریخی تحمیل می‌شود.

بی‌طرفی نسبت به پرونیسم که مهم‌ترین جنبش سیاسی آرژانتین مدرن بوده است، برای آرژانتینی‌ها غیرممکن است. اگرچه پرونیسم پدیدۀ پیچیده‌ای است که در دوره‌های مختلف معنای متفاوت داشته، همچنان آن را به واسطۀ زندگی دو شخصیت اصلی آن یعنی پرون و اِویتا می‌بینند. آیا اِویتا واقعا قدیسه بود یا در واقع زنی هرزه بود؟ اگر او در جوانی درنمی‌گذشت، چه اتفاقاتی می‌افتاد؟ چنین سؤالاتی که با شور و هیجان دربارۀ آنها بحث می‌شود، به‌خودی‌خود جان گرفته‌اند و انگیزه‌ای برای حرکت‌های مهم سیاسی شده‌اند. اینها اکنون بخشی از داستان شده‌اند، به همان نسبت که زندگی واقعی خود اوا پرون.

بسیاری او را قدیسه می‌خواندند و می‌پرستیدند و برخی دیگر او را زنی شیاد و دغل‌کار می‌دانستند و از او وحشت و نفرت داشتند. زندگی جنجالی او الهام‌بخش فیلم‌ها و کتاب‌های بی‌شماری شده است. این کتاب که یکی از واقعی‌ترین روایت‌های زندگی او به شمار می‌آید، افزون بر ارائۀ تاریخچه‌ای خواندنی از وضعیت سیاسی ـ اجتماعی آرژانتین و پیدایش شگفت‌انگیز و خودجوش جنبش پرونیسم، تلاشی است برای تمیزدادن اسطوره‌های قداست و گناهکاری از گوشت و پوست انسانی اِوا پرون‌، بانوی اول آرژانتین که او را بیشتر به لقب مهرآمیز «اِویتا» می‌شناسند.

در مقدمۀ مترجم آمده است: «در متن کتاب، برای سهولت فهم معنا، درون قلاب واژه‌هایی از طرف نویسنده یا مترجم اضافه شده است. همچنین، زیرنویس‌های نویسنده در آخر هر یک از فصل‌های کتاب آمده و توضیح واژه‌ها و عبارت‌های انگلیسی و اسپانیایی افزوده‌های مترجم است.

"الی ویزل" نویسنده‌ی رومانیایی می‌گوید: «متضاد عشق نفرت نیست، بی‌تفاوتی است». در آرژانتین امروز، اوا پرون هنوز هم در میان طرف‌داران پرونیست و مخالفان ضد‌پرونیستش شخصیتی بحث‌انگیز و جنجالی است و کمتر کسی نسبت به او بی‌تفاوت است. به‌نظر می‌رسد همین نکته به شعار مشهور «اویتا ویوه» تحقق بخشیده است». (ص 10)

فهرست مطالب کتاب:

مقدمه

مقدمۀ مترجم

مقدمه‌ای برای چاپ 1996

خانۀ دنیا خوانا

بوینس آیرس

جناب سرهنگ و خانم بازیگر

هفده اکتبر 1945

همسر رییس‌جمهوری

اروپا

آرژانتین نو

شوق بخشش

پل عشق

مرگ و عمومیت آن

جسد و اسطوره

پی‌نوشت

تصاویر

نظر شما ۰ نظر

نظری یافت نشد.

پربازدید ها بیشتر ...

مطالعات ادبی هرمنوتیک متن‌شناختی

مطالعات ادبی هرمنوتیک متن‌شناختی

مهیار علوی‌مقدم

تأویل و رویکرد هرمنوتیکی، باعث افزایش بهره‌گیری هر چه بیشتر خواننده از ارزش‌های شناخته‌نشدۀ متن می‌ش

پابرهنه در برادوی: زندگی و آثار نیل سایمون

پابرهنه در برادوی: زندگی و آثار نیل سایمون

مجید مصطفوی

نیل سایمون (1927 ـ 2018) یکی از پرکارترین، موفق‌ترین و محبوب‌ترین نمایشنامه‌نویسان جهان و یکی از بهت

منابع مشابه بیشتر ...

مروارید ادب ایران

مروارید ادب ایران

سمانه سنگچولی

شهاب‌الدین عبدالله مروارید ملقب به بیانی کرمانی، تنها شاعری است که در قرن نهم هجری به سرودن رباعی شه

السیرة الفلسفیة و پاره‌ایی از دو اثر دیگر (به همراه مدخل ابوبکر رازی از دانشنامه فلسفۀ استنفورد به قلم پیتر آدامسون)

السیرة الفلسفیة و پاره‌ایی از دو اثر دیگر (به همراه مدخل ابوبکر رازی از دانشنامه فلسفۀ استنفورد به قلم پیتر آدامسون)

ابوبکر محمد بن زکریای رازی

ترجمۀ «السیرة الفلسفیة» نخستین بار در سال 1315 منتشر شد و پس از آن تا کنون چند نوبت انتشار یافته است