
پرواز با ترانه: آشنایی با اینگه بُرگ باخمن
خلاصه
اینگه بُرگ باخمن یکی از مهمترین و مشهورترین شاعران و نویسندگان قرن بیستم اتریش استمعرفی کتاب
اینگه بُرگ باخمن یکی از مهمترین و مشهورترین شاعران و نویسندگان قرن بیستم اتریش است. او در سال 1926 در اتریش به دنیا آمد و در اکتبر 1973 در رم درگذشت. زندگی و اندیشۀ شاعرانه باخمن نام او را به هنگام حیات سخت سر زبانها انداخت؛ آنچنان که هنوز هم اسطورهای پیرامون سرگذشت و حالات وی در فرهنگ آلمانی و به تدریج در فضای شاعرانۀ اروپا در جریان و گردش است.
چارلز سیمیک معتقد است که دلمشغولی شعر پس از 1945 (یعنی پس از جنگ) آلمان و جاهای دیگر زبان است. آیا هنوز واژگانی یافت میشوند که بتوان به آنها اعتماد کرد؟ به باور او فقط وزن ناگفتنیهاست که شعر باخمن را از بُعدی تراژیک برخوردار میسازد. شعر باخمن را او شعر بیگانگی و احساس غربت میداند. اشعار باخمن وراسوی واژگان، مرثیۀ فقداناند. او در میانۀ مردم خود به سبب معرفت نسبت به این فقدان بیگانه گشته است؛ محکوم است به اینکه همواره در آستانه و در مرز بماند.
در زمانۀ انسانهای جابجا شده، شعر باخمن انباشته است از سفرها و وداعها و جداییها. او میداند مه هرگز نمیتوانیم بگوییم سرنوشتمان به واقع به چه معناست؛ تنها میتوانیم بیوقفه بکوشیم چیزها را به گونهای که در نظرمان جلوهگر میشوند، منتقل کنیم. هر روزه با کشف و شهود کوچکی که جهان را دیروز چنین سرزنده و معنادار ساخته بود، وداع کنیم. هر که میخواهد این حس تبعید را که زمانۀ ما را فراگرفته است درک و تجربه کند، باید باخمن را بخواند.
نگارنده در این کتاب در سه بخش به زندگی، شعر و معنای شعر باخمن پرداخته است.
پربازدید ها بیشتر ...

امیرخسرو دهلوی: شاعر شاهان و صوفیان
سونیل شارمادر خاطرۀ مشترک فرهنگی مردم شبهقاره، امیرخسرو دهلوی (651 ـ 725 ق) طوطی هندوستان است؛ چون او را برتری

سینما: کنش اجتماعی
گریم ترنرهدف گریم ترنر در این کتاب آن است که سینما را همچون عملی اجتماعی به دانشجویان معرفی کند؛ عملی که تولی
منابع مشابه بیشتر ...

درویش خان؛ یک رمان عاشقانه دربارۀ موسیقی: روایتی از زندگی استاد موسیقی، غلامحسین درویشخان (1251 ـ 1305)
حسن هدایتاین کتاب رمانی دربارۀ زندگی و موسیقی درویشخان است که به قلم حسن هدایت به نگارش درآمده است. این رمان

عاشقانههای متنبی (1) با شناختنامه
علیرضا منوچهریان با همکاری انسیه قیطانشاید در طول تاریخ شعر و شاعری، هیچ مادح و ممدوحی همچون متنبی و سیفالدوله، محب و محبوب یکدیگر نبوده
نظری یافت نشد.