۱۳۹۳
۰
لحظه‌ای و سخنی (دیدار با سیدمحمدعلی جمالزاده)

لحظه‌ای و سخنی (دیدار با سیدمحمدعلی جمالزاده)

پدیدآور: به کوشش مسعود رضوی ناشر: همشهریتاریخ چاپ: چاپ دوم، ۱۳۹۲مکان چاپ: تهرانتیراژ: ۲۰۰۰شابک: 9_184_241_964_978

خلاصه

لحظه‌ای و سخنی دیدار با سیدمحمدعلی جمالزاده بود. واپسین دیدار و ثبت سخنان مرد کهنسالی که یک قرن تمام با نام میهن و یاد مردم به فرهنگ ایرانی و زبان پارسی خرمت کرد.

معرفی کتاب

پیرمرد یک قرن را پشت سر گذاشت؛ دو، سه سالی هم بیشتر. شاید از خصوصیات عمر درازش این بود که از جنبه‌های مختلف و خصوصی زندگی آدم‌هایی بی‌شمار آگاه شد و این آگاهی‌ها را، گاه با ستایش و تمجید و گاه با گلایه‌هایی زیرکانه، با دیگران در میان گذاشت. به همین سیاق از حوادث و رویدادهای سیاسی و اجتماعی مردم یا جنبش‌ها و حرکت‌های گونه‌گون و به هر تقدیر آنچه بر آن مردم گذشته است، سخن گفت. اما از خلال این سخنان است که می‌شود بخشی از تاریخ سرزمین‌مان را به روایت کسی بازشناسیم که هر چند دور، دستی بر روند آنها داشته است.

لحظه‌ای و سخنی؛ دیدار با سیدمحمدعلی جمالزاده، وداعی با داستان‌نویس کهنسال و محترم و دانای ایران‌زمین است، مردی که با قصه‌ها و پژوهش‌ها و فعالیت‌هایش در غربت خدمات ارزشمند فراوانی به ایران و فرهنگ آن کرد. او عاشق ایران و زبان فارسی و جان و روح و روانش در حال و هوای ایران زنده بود. به همین دلیل، بلند‌مرتبه و نزد ایرانیان دارای پایه و مقامی گرامی است. شیرینی گفتار و رفتار او را هیچ یک از کسانی که به دیدار و ملاقات او رفته‌اند، از یاد نمی‌برند.

هرچه جمالزاده گفته، به اعتبار مرجع کلام معتبر است. ممکن است سهو و نسیان بر آن پرده افکنده و کهولت آن را سست کرده باشد؛ اما به هر حال یادگاری از جمالزاده است و او به اجماع ادیبان و اهل فرهنگ در سرزمین ما، پدر قصه‌نویسی جدید و از برجسته‌ترین نویسندگان و پژوهشگران در تاریخ ادبیات و تحقیق کشور ماست.

 فهرست مطالب کتاب به ترتیب زیر است:

دیباچه‌ای بر چاپ دوم؛ یادداشت استاد جمالزاده بر کتاب لحظه‌ای و سخنی؛ درآمد؛ دیدار اول؛ دیدار دوم؛ دیدار سوم؛ دیدار چهارم؛ دیدار پنجم؛ دیدار ششم؛ دیدار هفتم؛ تکمله‌ای بر «لحظه‌ای و سخنی»؛ یادداشت‌های ویراستار؛ پیوست نخست: احوال و آثار جمالزاده؛ پیوست دوم: نامه‌ای از ژنو؛ پیوست سوم: نقدها و نظرها؛ از آلبوم جمالزاده؛ از آرشیو صهبا؛ نمایه‌ها؛ نمایۀ نام‌ها؛ نمایۀ کتاب‌ها و نشریات.

نظر شما ۰ نظر

نظری یافت نشد.

پربازدید ها بیشتر ...

این فیلم‌ساز شاعرِ نقاشِ عروسک‌ساز مستندسازِ افسانه‌پرداز شعبده‌باز: سینمای سرگئی پاراجانف

این فیلم‌ساز شاعرِ نقاشِ عروسک‌ساز مستندسازِ افسانه‌پرداز شعبده‌باز: سینمای سرگئی پاراجانف

روبرت صافاریان

پاراجانف در طول حیات فیلم‌سازی خود چندین فیلم مستند ساخت، اما دو فیلم در این میان بیش‌تر مورد توجه ق

منابع مشابه بیشتر ...

چشم روز: گفتگو با رسول جعفریان

چشم روز: گفتگو با رسول جعفریان

به کوشش حامد زارع

این کتاب با عنوان «چشم روز» تلاش دارد از طریق سؤال و جواب و مصاحبه، آیینه‌ای در برابر کوشش‌های رسول

جلال آل احمد و معاصرانش: چهار مقاله

جلال آل احمد و معاصرانش: چهار مقاله

امید طبیب‌زاده

این کتاب دربرگیرندۀ چهار مقاله است درباره مناسبات جلال آل‌احمد با چهار تن از ر‌وشنفکران برجستهٔ هم‌ع