
مقدمه ای بر زیبایی شناسی
خلاصه
کتاب حاضر مقدمه و شناختی بر زیباییشناسی ادبی و هنری از دیدگاه هگل است.معرفی کتاب
به نظر هگل شناخت دقیق هنر و آثار گوناگون آن امکانپذیر است. به طور کلی هنر در قالب محسوس و انضمامی خود دربردارندۀ حقایقی است ذاتی که عقل به گونۀ دیالکتیکی بدانها راه مییابد و شناسایی معتبر و صحیحی در مورد هنر به وجود میآورد.
هنر آلمان در زمان هگل به اوجی رسید که پیش از آن هرگز به آن نرسیده بود و مورخان، منتقدان و هنرمندان آگاهی تازهای از هنر گذشته به دست آوردند. فیلسوفان از روزگار افلاطون دربارۀ هنر ژرفاندیشی کردهاند؛ ولی در میانۀ سدۀ هجدهم بود که الکساندر گوتلیب بوم گارتن نخستین بار نامی به زیباشناسی بخشید و آن را بخشی متمایز از فلسفه به شمار آورد.
مقدار زیادی از هنری که هگل به آن میپردازد، هنر دینی است و هنری که بیش از همه آن را میستاید ـ هنر کهن و کلاسیک یونان ـ به گونهای به قلمرو دینی مربوط است.
به نظر هگل هنر، روح انسان را تصویر میکند: نخست به شکل جسمانی و سپس به شکلی روحانیتر و هنر امر مطلق را آشکار میسازد. هنر نمودار امر مطلق همچون روح است و ایده را آشکار یا تجسم میبخشد. هنر مطلق را آشکار میسازد و دین و فلسفه نیز به شیوههای گوناگون خود چنین میکنند؛ بدینگونه هنر همان محتوایی را بیان میکند که دین و فلسفه بیان میکنند؛ ولی به شکلی متفاوت. هنر محتوای خود را به شکل حسی بیان میکند و حال آنکه دین این کار را به شکل خیال تصویری و فلسفه به شکل اندیشۀ مفهومی انجام میدهد.
فهرست مطالب کتاب به ترتیب زیر است:
تعریف گسترۀ زیباییشناسی، روشهای علمی بررسی زیبایی و هنر، مفهوم زیبایی هنری، استنتاج تاریخی ایدۀ راستین هنر در فلسفۀ مدرن، بخشبندی موضوع، تفسیر درسگفتارهای زیباییشناسی و پیوستها که در دو بخش است: هنر به منزلۀ بیان شناخت متافیزیکی و هنر از دیدگاه هگل و چارلز تیلور.
پربازدید ها بیشتر ...

دستور زبان اوستایی
محمدتقی راشد محصلزبان اوستایی که یکی از دو شاخه زبانهای «هند و ایرانی» منشعب از خانوادۀ زبانی «هندواروپایی» است، از

سرآغاز شعر نو کردی و تحول فرمهای آن
انور معرفتدر این کتاب به موضوع تاریخ تحول شعر نو کوردی پرداخته شده و تلاش شده تا با استناد به کتب و مجلات منتش
منابع مشابه بیشتر ...

رخداد ادبیات
تری ایگلتونبا تغییر مسیر و روگردانی از نظریۀ ادبی پرسشهای خیلی مهمی معلق مانده که این کتاب میکوشد به برخی از

درآمدی بر فلسفههای معاصر غرب (از هوسرل تا رورتی)
محمد اصغریفلسفههای معاصر غرب بهمثابۀ جنگلی پر از درختان کوتاه و بلند است که چنان درهمتنیده شدهاند که گاهی
نظری یافت نشد.